tisdag 28 september 2010

Första skoldagen

Ja idag var dagen, dagen då man känner sig som 7 år igen och inte hittar någonstans.. Allmänt förvirrad och inte riktigt vet vilket språk man ska svara kompisarna på (inte för att det var så när jag var 7, men man får ju improvisera lite).. Men måste erkänna att första skoldagen här var lite annorlunda än vad jag tidigare upplevt.. Till att börja med så dök inte läraren upp.. Han tyckte uppenbarligen att det inte var värt att komma till universitetet för en dags lektioner, så han stannade hemma. Det är ju strejk i morgon så då är typ allt stängt, så antagligen gjorde han en egen uträkning och kom fram till att det var klämdag i dag eller nåt..
Jag har iaf gått på två lektioner av fyra, alltdå 50% av lektionerna dök inte läraren upp på.. Snyggt! Men gick på en i portugisiska för nybörjare, och en i dagens spanska, kommenterad i texter eller nåt sånt. Vet inte riktigt vilka kurser jag kommer ta till slut, men det visar sig!

I lunchpausen gick vi hem till Camilla och lagade mat, sen gick jag och lade mig i hennes säng och sov i två timmar.. inte helt fel, man blir trött av alla inställda lektioner ska ni veta!

Helgen kanske jag också ska säga något om, den var helt underbar, i fredags gick vi på salsabar, väldigt kul! Skulle säkert vara ännu roligare om jag kunde dansa salsa, men det blir nästa projekt! På lördagen traskade vi upp till el mirador de San Nicolas för att se solen gå ner med utsikt över Alhambra, väldigt mysigt. Det blev sång och gitarrspel där och sedan nere i stan. Vi hittade några lite smått berusade spanjorer som dansade flamenco och sjöng på flamencovis, väldigt roligt! På söndagen hängde vi mest lite här och där och igår startades kvällen hos Camilla med middag och avslutades i källaren på Laurence jobb med en pingisturnering. Kort och gott man vet aldrig riktigt vad som ska hända, men det blir alltid kul! =)

Nu ska jag äta middag sen blir det nog en sväng ut på stan för att träffa lite kompisar, eftersom det är strejk i morgon är vi lediga igen, såå sovmorgon!

Puss

fredag 24 september 2010

Underbart!

Bästa grejen någonsin, när jag skulle hem efter att ha kollat på salsa och flamenco så är det helt plötsligt stopp mitt i gatan... Detta eftersom det står ett band och spelar och alla människor sjunger och dansar med! Helt underbart, sånt händer inte hemma!
Nä nu är jag sen, nu blir det fest och salsaklubb!

Hasta luego!

Fredag! =)

Idag har jag faktiskt (hör och häpna) varit på skolan.. Vi hade infomöte på morgonen så vi ska veta hur vi ska välja våra kurser och allt annat, systemet är lite annorlunda här. Fast faktiskt till det bättre för oss iaf. Vi kan nu under två veckor gå på massor av föreläsningar och se vilka kurser som verkar bra, vilka lärare vi gillar osv., sen om två veckor väljer vi våra kurser. Hur bra som helst! Ska försöka gå på så många föreläsningar jag bara kan nu, säkert väldigt bra för spanskan också. Annars är språket just nu en konstant blandning av engelska och spanska, och lite svenska så klart!

Igår hade vi tapaskväll hemma hos Julia och Cyril, två Erasmusstudenter som jag träffat här, det var jättemysigt. Alla hade med sig mat och dryck sen åt vi tills paltkoman infann sig. Vi hann också med en hel del allsång eftersom Cyril spelar gitarr. Mycket bra kväll! Vi är ett gäng som ska dit i kväll också innan vi ska vidare på salsaklubb, eller det är planen iaf, det brukar aldrig riktigt bli som man planerat här. Det finns så mycket annat som man får för sig senare på kvällen! Typ leka i lekparker och sånt, som vanligt! =)

Annars då.. Hmm.. Ja, jag spelade pingis med Laurence som jag bor med igår, har inte spelat på hur länge som helst, men jag vann! Helt underbart! Det kommer jag leva länge på, eller tills nästa gång vi spelar iaf. Livet just nu är väldigt avslappnat och skönt, jag gör i princip precis vad jag känner för, hänger med massa roliga människor, äter massa god mat och vandrar runt på Granadas gator. Den här staden är helt underbar! Känns redan nu som att det kommer att vara för tidigt att åka hem i februari, men men, det visar sig!

Nu ska jag ta siesta, man behöver ju vila upp sig lite efter en hel morgon på skolan. =)

Puss

onsdag 22 september 2010

En helt vanlig dag

Nu har jag verkligen börjat bo in mig här i Granada. Det känns som att jag varit här mycket längre än en vecka och jag älskar verkligen staden. Alla mysiga små gator som gömmer massor av bra tapasbarer och teterías. Helt underbart! Idag slappade jag mest hela dagen, sen blev det tapas, film, mera tapas och kvällen avslutades på en mysig tetería i Albaicín med några andra Erasmusstudenter. Det bästa var nog ändå när vi fick se fullmånen lysa över Alhambra, riktigt vackert! Är otroligt nöjd med mitt val av stad. =)

Killarna jag bor med är riktigt trevliga, vi har Jesús som oroar sig för att jag ska bära för mycket när vi går och handlar, och sen så har vi Laurence som ger mig smoothies så fort jag klivit upp på morgonen, med andra ord: jag trivs fint! Spanskan kommer sakta men säkert tillbaka och för var dag så lossnar det lite mer. Jag har även fått höra att jag låter som en amerikan när jag pratar engelska... Tydligen, men men, det är väl resultatet av alla sitcoms helt enkelt.

I morgon ska jag nog shoppa lite, tror att mitt rum behöver fixas till lite. Dessutom så finns det massa fina grejer med tema arabiska natt på alla småbutiker. Svårt att motstå! Det blir också en magisk afton på universitetet och en Erasmusfest på kvällen. Kan nog bli en bra dag!

Sov så gott
Puss

lördag 18 september 2010

Premiär

Ja nu har jag alltså startat en blogg, kors i taket! Jag är inte så haj på sånt här, men men det ordnar sig nog =)

Om dagen: idag har jag flyttat in i en lägenhet i Granada vid la plaza de los lobos. Jag kommer att bo med två killar, en engelsman och en spanjor (som jag inte träffat än), men i morgon är alla inflyttade så då visar det sig vad jag gett mig in på. Blir nog bra! Jag fick även träffa ägaren idag, en liten tant som ska fylla 82 år, det påpekade hon flera gånger. Hon var också väldigt noga med att berätta att flickor och pojkar inte ska bo tillsammans för då pluggar de inte och de stackars föräldrarna som offrat så mycket för sitt barns utbildning får skämmas.. Hon visste minsann för hon var snart 82 år gammal, viktigt! Hon lever nog inte riktigt i samma verklighet som jag, men prata det kunde hon iaf, inget tvivel om den saken..

Jag har också ägnat dagen att gå uppför, kan låta tråkigt men det var så värt det när man faktiskt kom fram till målet. Utsikten från miradoren var över Alhambra och det var otroligt vackert! Albaicín som området vi vandrat i heter är väldigt mysigt, små vita hus i trånga gränder och trappor överallt. Man får verkligen träna på benmusklerna här, dessutom så bor jag längst upp i mitt hus (oväntat!), så stryk ska benen ha. Vi har också en liten takterass så förhoppningsvis fortsätter vädret vara fint så man kan utnyttja den.

Nä nu får det räcka, jag är ju ny på sådana här grejer så nu ska jag inte ta mig vatten över huvudet!

Puss