torsdag 30 december 2010

Hejdå Böle och hej Uppsala..

Julen är över och tråkigt är det... fast den har varit alldeles underbar så jag ska inte klaga, lugnt och mysigt med familjen... Precis vad jag behövde för att få landa lite.
Sen har det hunnits med:
- massor av fika
- ett juldisco
- slädtur i Tand, vi tolkade också efter häst med snowracer =)
- en hel del catching up med kompisar
- promenader med Raja (mina föräldrars hund, och lite min med)
- sällskapsspel, jag älskar sällskapsspel, speciellt när jag vinner!
- engelsk julmiddag
- en resa till Uppsala där jag nu befinner mig hemma hos AnnaMaria.

I morgon är det nyårsafton, helt otroligt jag kan knappt tro det. Då blir det middag med AnnaMaria och Charlotte, massa tok och sen ska vi nog försöka oss på V-dalas släpp och dansa de först timmarna på det nya året.. Jag är nöjd och glad och har förmodligen lagt på mig nåt extra kilo, skulle tro mestadels p.g.a. choklad, under julhelgen... med andra ord jag har det bra!

Saknar er alla!
Puss

söndag 19 december 2010

Hemma i Böle

Jag är hemma i Böle. I Sverige. I kyla och snö. Det är en konstig känsla, jag kan inte riktigt förklara det. Jag var fullt medveten om att det var mindre än en vecka kvar till jul även innan jag kom på svensk mark, men på något vis hade jag ändå inte riktigt förstått. Jag var på något sätt kvar i oktober/november och det kändes som att tiden spolades fram 2 månader på en 4 timmars flygresa. Jag ligger efter, jag har inte helt hängt med. Men det ska bli roligt med jul, såå roligt!

Den senaste tiden har bestått av julklappshandling, massor av te, en helt fantastisk julfest med massor av härlig av människor, Granadas minsta men blondaste Luciatåg (vi vet faktiskt inte om det fanns flera Luciatåg, men men) med mera, med mera.. det är svårt att förklara hur kluven jag är, jag vill åka hem för jag saknar alla er där hemma, men jag vill stanna kvar, jag trivs så himla bra i Granada.. Ja, det är inte lätt när det är svårt! Men det kan verkligen kallas för lyxproblem, jag trivs alldeles för bra på båda ställena.

I dag ska jag baka pepparkakor och pepparkakshus, det ska bli jätteroligt. Jag ska dricka glögg, tända ljus, lyssna på julmusik och insupa julkänslan till fullo. Nu är det jul, så nu är det bara att njuta! Jag älskar att det jag ser när jag tittar ut genom fönstret är ett vitt landskap! Jul i Böle, allt är som det ska vara!

Puss på er

fredag 10 december 2010

Soliga december

Åhh vad jag gillar Granada just nu, solen skiner, klarblå himmel och det är ca 20 grader, i skuggan! December behöver faktiskt inte vara en kall och mörk månad, woohoo! Underbart!

Här är livet bra, har precis haft långledigt och varit på äventyr i Alpujarras, Sierra Nevada. Så himla fint, men jag måste nog erkänna att jag föredrar de svenska fjällen på hösten.. Allt är lite mer dramatiskt där, och det finns inga renar här! Men men, vacker var det! Jag åkte med en spansk kompis och alla hennes kompisar, vilket resulterade i att jag var den enda som inte hade spanska som modersmål, vilket var helt perfekt! Ingen engelska, ingen svenska, bara spanska! Och dessutom prata med folk som kan språket på riktigt, superkul! Vi hade två härliga dagar men äventyr, vandring, fest och vackra landskap.. Härligt med lite semester!

Det känns konstigt nu, om en vecka så bör jag ha packat och fixat för att åka till Malaga och tillbringa en underhållande natt på flygplatsen innan flyget går lördag morgon.. Helt sjukt, det är julafton om två veckor.. Och här sitter jag och solar i t-shirt, äter glass och använder fortfarande min svenska sommarjacka! Helt klart en annorlunda julmånad, men men, jag räknar med att jag tar igen kyla och snö när jag kommer hem.. Jag kommer frysa ihjäl! 40 graders temperaturskillnad är inte att leka med.. Huvva! Men det ska bli roligt att komma hem, baka pepparkakor, träffa familj och vänner och fira jul!

På söndag natt ska vi försöka fixa ett Luciatåg för att visa alla vänner här, det kommer bli ett väldigt litet Luciatåg, tre personer men men, vi får ta i lite mer! Kommer nog att bli minnesvärt, vet bara inte på vilket sätt än.. =)

Ha det bäst! Puss