tisdag 28 september 2010

Första skoldagen

Ja idag var dagen, dagen då man känner sig som 7 år igen och inte hittar någonstans.. Allmänt förvirrad och inte riktigt vet vilket språk man ska svara kompisarna på (inte för att det var så när jag var 7, men man får ju improvisera lite).. Men måste erkänna att första skoldagen här var lite annorlunda än vad jag tidigare upplevt.. Till att börja med så dök inte läraren upp.. Han tyckte uppenbarligen att det inte var värt att komma till universitetet för en dags lektioner, så han stannade hemma. Det är ju strejk i morgon så då är typ allt stängt, så antagligen gjorde han en egen uträkning och kom fram till att det var klämdag i dag eller nåt..
Jag har iaf gått på två lektioner av fyra, alltdå 50% av lektionerna dök inte läraren upp på.. Snyggt! Men gick på en i portugisiska för nybörjare, och en i dagens spanska, kommenterad i texter eller nåt sånt. Vet inte riktigt vilka kurser jag kommer ta till slut, men det visar sig!

I lunchpausen gick vi hem till Camilla och lagade mat, sen gick jag och lade mig i hennes säng och sov i två timmar.. inte helt fel, man blir trött av alla inställda lektioner ska ni veta!

Helgen kanske jag också ska säga något om, den var helt underbar, i fredags gick vi på salsabar, väldigt kul! Skulle säkert vara ännu roligare om jag kunde dansa salsa, men det blir nästa projekt! På lördagen traskade vi upp till el mirador de San Nicolas för att se solen gå ner med utsikt över Alhambra, väldigt mysigt. Det blev sång och gitarrspel där och sedan nere i stan. Vi hittade några lite smått berusade spanjorer som dansade flamenco och sjöng på flamencovis, väldigt roligt! På söndagen hängde vi mest lite här och där och igår startades kvällen hos Camilla med middag och avslutades i källaren på Laurence jobb med en pingisturnering. Kort och gott man vet aldrig riktigt vad som ska hända, men det blir alltid kul! =)

Nu ska jag äta middag sen blir det nog en sväng ut på stan för att träffa lite kompisar, eftersom det är strejk i morgon är vi lediga igen, såå sovmorgon!

Puss

1 kommentar: