måndag 29 november 2010

Madrid

I torsdags åkte jag, Julia, Lisa och Camilla till Madrid, målet var väl egentligen lite oklart förutom att vi skulle se Harry Potter, men planerna byggdes på mer och mer och till slut så hanns inte ens allt med.

Jag är förvånad över hur mycket jag gillade Madrid. Måste nog erkänna att innan jag åkte dit hade jag mest avfärdat staden som stor, grå och förmodligen inte särskilt rolig... Men oj vad fel jag hade! Numera är jag smått förälskad i Spaniens huvudstad. Den är stor men ändå mysig, full av vackra byggnader och roliga människor och det är i princip gångavstånd överallt i centrum. Den här helgen var staden förmodligen vackrare än vanligt eftersom den var full med fina juldekorationer, så ja gott folk: Julkänslan är här för att stanna!

På torsdagen hann vi med en hel del sightseeing, utflippningar och god thaimat =) Fredagen börjades med en gratis guidetur i stan av en guide som jag tror byggde om sanningen lite, men det gjorde inte så mycket för kul var det! Vi hann också med museum Reina Sofia där vi bekantade oss lite med Picasso, Miró och Dali m.fl.. Kvällen var uppbokad på bästa tänkbara vis: Harry Potter! Odubbad dessutom, och nu är det alldeles för spännande eftersom jag med mitt guldfisk-minne inte kommer ihåg hur allt faktiskt slutar.. Jobbigt värre! Måste helt enkelt läsa om boken för jag kommer inte kunna vänta till i sommar.

Lördag blev en museum dag, med reina Sofia (det som inte hanns med på fredagen) och Museo de Prado.. Jag känner mig väldigt kulturell! Fast Prado innehöll alldeles för många Jeusus och Maria bilder, ojojoj.. tänk att samma sak har blivit målad sååå många gånger.. Reina Sofia är helt klart mer min typ av museum. På kvällen blev det julmarknad på Plaza Mayor, thaimat igen och några barer besöktes. Och sen kom söndag och utcheckning =( men men, sen gick vi på en helt enorm fleemarket. Det fanns verkligen hur mycket fint om helst och det märkte plånboken av.. hur som helst har jag iaf börjat köpa julklpappar. och lite grejer till mig själv också kanske.. =)

Madrid kommer jag definitivt åka tillbaka till, jag tror nog att den förälskelsen kan växa sig ännu starkare med tiden.. vi får väl se! =)

Puss på er

onsdag 24 november 2010

Rubrik, ja då var det avklarat! ^^

Oj vad tiden går fort.. Helt otroligt att det bara är en månad kvar till jul, lite lätt panik! Vad har hänt här sedan sist.. Hmm.. Jag har haft fina Charlotte på besök (och nej jag har ingen fula Charlotte, bara en och hon är fin!) och försökt visa så mycket av Granada som det bara går på några dagar. Vi har iaf varit och myst på tetería, tittat på "How I met your mother", varit och lyssnat på flamencomusik med hela gänget, dansat salsa, shoppat skor (viktigt!), varit och tittat på Alhambra, upplevt en vacker solnedgång vid mirador San Nicolas, ätit glass, tapas och allt annat som vi kommit över i princip.. Som vanligt! =) Och sista natten drack vi vin och vandrade runt i Malaga, vi hann också med lite kortspel på flygplatsen vid 4 på morgonen, och ja ni som undrar: jag vann! =) Det har varit jätteroligt att ha henne här, men det går ju så himla fort bara.. =(

Vädret här börjar bli tråkhöstigt nu, det är inte särskilt kallt men det regnar... Bläää! Jaja, det brukar ju gå över nångång, men vad jag längtar efter solen igen! I helgen ska jag åka med tre av tjejerna till Madrid, and it's gonna be legen.. wait for it.. dary, legendary!

Jag har haft lite funderingar på min framtid nu och som ni vet så gillar jag inte riktigt att fundera på framtiden.. är mer av en här och nu tjej, men ibland måste man väl antar jag! Inte direkt så att jag ska klaga, bara massa skoj att fundera på! Men men, vi lägger det åt sidan och fokuserar på kvällen.. Harry Potter (3:an) med vänner och gotta. I helgen ska vi se den nya på bio i Madrid, så vi slipper se den dubbad! =)

Hoppas allt är bra med alla!
Puss

söndag 14 november 2010

En sån helg!







En sån helg, en sån intensiv och rolig helg!
Jag har haft Mamma och Pappa här på besök i några dagar och har försökt visa dem allt som man ska försöka hinna med att se i Granada.. Det är lättare sagt än gjort! Och att försöka omvända dem till spanskt tidsschema var inte heller helt enkelt, men men.. Det är sånt man får ta! Som tur var så har vädret iaf varit med oss hela helgen, strålande sol och frisk bergsluft - precis som man vill ha det!

På torsdagen vandrade vi runt i Albaycín och tittade på solnedgången ifrån Mirador San Nicolas, sen blev det en tidig middag och sängen för de trötta resenärerna. På fredagen hanns det med lite shopping och sightseeing innan vi tog oss an Alhambra. Det var otroligt vackert, jag visste ju att det var stort och att det skulle vara fint, men det var så mycket mer än så. Svårt att förklara, jag lägger upp några bilder så kanske ni kan se en liten del ändå, men bilderna g
ör det verkligen inte rättvisa! Efter Alhambra så blev det tapas och middag innan Mammsen och Pappsen gav upp och jag gick ut och åt tapas med några kompisar.

På lördagen tog vi det mest lugnt. Vi vandrade runt i Granada, fikade, åt
churros och tog siesta.. Kvällen skulle ha tillbringats på flamenco uppvisning men magont satte käppar i hjulen så vi spelade kort på deras hotellrum istället.. Myspys! (Fast jag förlorade)
I morse åkte de till Malaga för att flyga hem och jag ska väl återgå till min vardag, (fast jag vet inte riktigt om den är så vardaglig) i två dagar.. För....

På tisdag kommer Charlotte hit!! =) Hon tror att hon ska på semester men jag är väldigt tveksam till om det blir något vilande.. förutom siesta då så klart! Men det kommer i vilket fall bli awesome!

tisdag 2 november 2010

En tripp till Sevilla

I fredags tog jag och Camilla vårt pick och pack och följde med Laurence till Sevilla. Han bodde där i ett år innan han flyttade till Granada, så vi hade privat guide och han hade dessutom fixat boende åt oss hos en av sina kompisar.. Hur bra som helst! Efter tre timmar på en buss lekandes busslekar som jag gissar att vi uppskattade mer än resten av bussen, var vi framme. =) Så vad hände?:
- Jag träffade Tove, hur kul som helst!!
- Jag åt massor av god mat
- Jag dansade i jag vet inte hur många timmar, men kul var det!
- Jag fick äntligen äta churros på vägen hem ifrån klubben, vid kl 7 på morgonen
- Turistade i regnet, men även i en del sol
- Lärde mig ett nytt dryckesspel.. fuck you! (förklaras vid nästa fest, jag lovar!)
- Pratade massor av engelska med engelsmän, svenska med svenskar (Camilla & Tove) och spanska med resten.. =)
- Solade en kortis på Plaza de España

Jag har verkligen fått mersmak av Sevilla, ska försöka åka dit en sväng till i höst.. supermysig stad.. fast grabbarna hävdar att den är ännu bättre på sommaren, och jag måste nog erkänna att jag tror dem!

En kanonhelg i Sevilla iaf, på söndag kväll blev det ett besök på Boogaclub eftersom de har jamsession där då, sedan dansades det i några timmar, pratades med random people utanför klubben, åts kebab samtidigt som vi lärde oss viktiga fraser på arabiska, som t.ex. jag vill ha en kebab.. Tyvärr kommer jag inte ihåg det nu, men men..

Nä nu ska det tvättas och läsas
Besos!